[2020-06-29]

Fyll höstens kalender med kunskap, erfarenheter och insikter! Seminarieprogrammet för Säker Energimiljös Kunskapsnätverk är nu klart. Programmet har tagit fram med utgångspunkt från medlemmarnas feedback.

Seminarier sker digitalt, alltid på en fredag 09:30-10:30. Under mötena ges även möjlighet att ställa frågor. Du kommer att få kalenderinbjudningar till de enskilda seminarierna.

Kunskapsnätverket är öppet för dig som arbetar med arbetsmiljö och säkerhet i energibranschen. Medlemskapet är kostnadsfritt. Ansök här.

16 september
Hantera ljusbågsfaran i elkraftsbranschens vardag. Föreläsare är Mathias Hällerå från utbildningsföretaget Omexom institute. Mathias sitter med i EBR-arbetsgrupper om induktion och elfaran.

14 oktober
Så skyddar skyddskläderna. Hur mycket kan vi lita på dem och vart är utvecklingen på väg? En företrädare för Tranemo Workwear pratar om utveckling av allt säkrare skyddskläder.

18 november
Hur får vi gehör för säkerhetsfrågorna? Det räcker inte med att se problemet, frågorna måste upp på beslutsfattarnas bord. Klas Roos, seniorkonsult, tidigare Preem, delar med sig av sina erfarenheter.

16 december
Vad är säkerhetskultur och hur skapar vi det? Få områden har en så utvecklad säkerhetskultur som flyget. Inte minst var man en föregångare i det som kallas “rättvisekultur”. I det här seminariet får vi ta del av flygbranschens kunskaper om mänskligt beteende i säkerhetskritiska miljöer. Vad kan energibranschen lära sig av detta?

Programgruppen består av:
Klas Roos, senior konsult
Simon Fredriksson, elsäkerhetssamordnare, Kraftringen
Reijo Eriksson, elsäkerhetsspecialist, Ellevio
Mattias Cederberg, HSEQ coordinator, One Nordic.